Producătorul de sisteme eficiente energetic pentru construcții Xella România a anunțat lansarea unui fond de solidaritate dedicat susținerii comunităților locale în lupta împotriva COVID-19, în care a fost direcționată, în primă etapă, suma de 150.000 lei pentru acțiuni de sprijin imediat.

Astfel, primele fonduri distribuite au vizat achiziționarea a 6.000 de măști medicinale de protecție și 6.000 de mănuși medicale pentru Spitalul Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara și Spitalul Județean din Deva, achiziționarea de teste omologate de detectare a COVID-19 pentru Spitalul Județean din Deva, achiziționarea a peste 2.000 de viziere care vor fi donate spitalelor din toată țara și sprijinirea financiară a Fundației Comunitare Oradea și Fundației Comunitare Prahova, implicate în activități locale.

„Împreună cu colegii mei din echipa Xella am implementat și respectăm cu strictețe o serie de reguli de prevenție în fiecare unitate de producție din România, cu scopul de a asigura protecția fiecărui membru al echipei, pentru a continua în condiții de siguranță operațiunile și pentru a răspunde cât mai bine solicitărilor clienților noștri. Solidaritatea este una dintre valorile esențiale ale companiei noastre, astfel că împreună cu partenerii și clienții noștri, ne dorim să contribuim la eforturile naționale de prevenție și de sprijin pentru spitalele din România”, a declarat, într-un comunicat, Marius Dragne, CEO Xella România.

Tot pentru a susține comunitățile locale, Xella România a decis să achiziționeze echipamentele de protecție de la furnizori și producători locali, direct sau prin intermediul unor asociații care și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul spitalelor și pentru a susține eforturile de combatere a răspândirii COVID-19.

„A fi lider în business presupune să fim lideri și în comunitățile în care activăm. Credem că putem depăși cu bine această perioadă doar ținând aproape unii de alții. Vom continua să ne implicăm activ în supraviețuirea și dezvoltarea comunităților locale de antreprenori alături de care am construit o poveste de succes și punem la dispoziția comunităților toată expertiza Xella“, a adăugat CEO-ul companiei deținute de grupul Xella, cu sediul în Duisburg, Germania.

Xella este unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcție și principalul producător de BCA din România. Compania a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, o unitate de producție de BCA, iar în 2018 și-a extins operațiunile din România prin achiziția producătorului de materiale de construcții Macon Group.