Zdenek Romanek a fost nominalizat pentru mandatul de CEO al Raiffeisen Bank România

Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank România, în urma unui proces de selecție internațional: Zdenek Romanek se va alătura echipei Raiffeisen Bank începând cu data 1 februarie 2022 și va prelua mandatul dupa aprobarea de către Banca Națională a României.

Steven van Groningen, care își încheie mandatul de 20 de ani de Președinte și CEO, va asigura conducerea băncii în perioada de tranziție.

„În numele Boardului RBI, îi mulțumesc mult lui Steven van Groningen pentru toate realizările și pentru dedicație. Echipa din România a reușit, cu leadershipul și îndrumarea lui, să facă din Raiffeisen una dintre băncile de top ale țării”, a spus Johann Strobl, CEO RBI. „Suntem bucuroși, de asemenea, că am găsit în Zdenek Romanek un succesor potrivit pentru conducerea bancii. El își va folosi experiența pentru a continua dezvoltarea de succes a băncii, mai ales în sfera digitală”.

„Sunt convins că Zdenek Romanek va continua, împreună cu echipa de management, parcursul de succes al băncii pe piața locală în era digitală. Mulțumesc întregii echipe Raiffeisen pentru cei mai frumoși și interesanți 20 de ani din cariera mea profesională”, a spus Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank.

„Cred că băncile pot face mult mai mult pentru clienții lor dacă folosesc mai mult și la scară mare, în viața de zi cu zi, tehnologiile deja existente. România este o țară și o piață bancară extrem de interesantă și aștept cu nerăbdare să lucrez pentru Raiffeisen și să mă implic în poziționarea băncii pentru viitor alături de noii mei colegi”, a spus Zdenek Romanek.

Steven van Groningen s-a alăturat echipei Raiffeisen în 2001, după ce grupul austriac Raiffeisen a preluat Banca Agricolă, o bancă de stat aflată în proces de restructurare. A condus procesul de integrare cu subsidiara locală a grupului și ulterior de transformare a noii bănci, dintr-una cu pierderi, într-una profitabilă.

Începand cu 2004, Raiffeisen Bank a fost an de an o bancă profitabilă, inclusiv în timpul crizei financiare din anii 2008-2009. Echipa de management condusă de Steven van Groningen a plasat Raiffeisen Bank în topul băncilor de pe piața locală, în principal prin creștere organica. De asemenea, în anul 2013, banca a preluat și integrat portofoliul de retail al subsidiarei locale a Citibank.

Nu în ultimul rând, Steven van Groningen a avut un rol important în dezvoltarea organizațiilor locale ale industriei financiar-bancare, a organizațiilor mediului de afaceri, dar și a unor organizații cu rol social și cultural.

Zdenek Romanek este un bancher cu o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiții) și consultanță de management, cu o expunere internațională largă, atât în Europa Centrală și de Est, cât și în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore și Hong Kong). În ultimii șase ani, a fost membru al Comitetului Director și vicepreședinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat totodată transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia și transformarea digitală și a condus activitatea de bancassurance.

German
Citește articolul precedent:
AHK Business Outlook: Situația actuală a companiilor este bună, perspectivele rămân însă marcate de nesiguranță

Provocările pentru companii sunt încă numeroase după aproape doi ani de pandemie Corona, dar situația actuală a companiilor s-a îmbunătățit...

Închide